fredag 4. februar 2011

Ny bamse

Teodora

Turkiza.

Disse to ble jeg ikke helt fornøyd med. De ble heklet av garn jeg hade liggende og slenge. tror resultatet har vært bedre, med ett annet garn valg.

==============================================================

Ny lue


I går etter middag begynte jeg med en ny lue, den er strikket i Gull garn, og jeg bruker nr 5 i pinner, så det går raskt og strikke denne. Og med dette garnet. er den er garantert klø fri:-) Tenker og pynte den med litt knapper eller noe, Vi får se:-)

Da er lua ferdig, du ser den her.
   =====================================================================

onsdag 2. februar 2011

Det skitne garasje skapet med verktøy i !!!!!!!!!!!


Tenk at dette var ett verktøy skap???!!

Jeg hadde en gammel onkel som bygde seg hus da hans bror, (min bestefar) tok over gården. Der bodde han i alle sine dager, og da han døde, ville ikke min gammel  tante sitte alene med huset. Så hun valgte og selge det. Og da ble det en flytte dugnad for og hjelpe henne med og tømme huset. Da min mor og far skulle ta garasjen, så de dette skapet, og spurte min tanta hva hun skulle gjøre med det?
        - å...det verktøy skapet til Einar?? Nei, det er bare og kaste det, ingen som vil ha det gamle skitne skapet...(!)
Hun hadde jo rett; det var gammelt, og det var skittent! For skapet  var overfylt med verktøy, og det hadde stått i garasjen i over 60 år!  Men dette var noe de selvfølgelig satte seg i mot!                              Så hun sa;                    
     - ta det bare dere, for det kommer jo ifra din fars gård, men det var ingen som ville ha dette gamle skapet, så da ble det satt i garasjen vår...           
  Og da når min mor skulle flytte til en mindre leilighet, ja da fikk jeg dette skapet 
Gjett om jeg ble glad. Så skapet står nå gammelt, men rent i stua, og er ett av mine store stolthet av møbler vi har. Det er malt med år 1801, Og det er også skjært inn i treet bak skapet: 1801.Og siden det er laget spor til skjeer inni skapet, måtte selvfølgelig noen av de gamle sølv skjeene få sin plass her inne. Og sprossene er også noe som hører til skapet.
Jeg er blitt fortalt at dette skapet var laget etter mål for en vegg i en av stuene på gården til bestefar..

Vottene er ferdig..


Da er vottene ferdig. De ble tatt i bruk nesten før de rakk og bli tørre etter tovinga, så jeg måtte bare 
være rask i dag og knipse ett bilde av dem i dag, før de suste ut av døra på jentas hender....

tirsdag 1. februar 2011

Da er det kansje tid for påske verksted?


I fjor hadde jeg litt dilla på og lage påske pynt. Jeg tova så masse en dag at vaskemaskinen klikket (!) Skal si at gubben var fornøyd da han lå på gulvet og plukket sund maskinen, mens det tøt ut ull klumper og kalt grønn såpe vann...hi....hi...;-) Legger ut bilder av de jeg har beholdt selv, da jeg laget to eksemplarer av noen til min søster,  siden  hun aldri har satt sine fingrer i en                                               strikke pinne....og sin fot i en symaskin....(!)
Kåre og Kari

Harry

 Kan variere på str, med og ha tykt eller tynt garn. ditto pinner. Disse er det Mikk-L Design som har laget. Ta en titt inn på deres hjemmeside, da det er masse flott der inne.
*****************************************

Hylle høner.

Kakklegjengen

Martin.

(...hadde en gang en fysioterapeut  som var lang og tynn, med briller, og hadde ofte på                           seg gul  t-skjorte.. og het Martin....)

Disse fant jeg oppskriften i ett ukeblad for et år eller to siden. Men jeg mener at det er Gjestdal elle Sandnes som har mønstret på dem. Her også kan du variere på str, med garn og pinner.
**************************

Arne og Anne.

Disse mener jeg og huske at heg fant på CC Hobby sin hjemme side, Men har tittet innom
der nå, og jeg kan ikke finne dem der nå...:-(
********************************************
Mor og barn...


Mønster på disse finner du i Birte Aartun sin bok; "KRYMP- toving i maskin."
(...hm..tro om det er favoritt boka til gubben det...?????????!!??...)
*******************************************

Fra boken ; "Tilda`s påske"

Klara høne.
Ble ikke helt fornøyd med henne. litt liten til og fylle henne med egg(!)
Men grei til pynt da..


Gjengen

Disse ble søte, og minste jentas favoritt...;-)
Har hatt erter i `rumpa`på de, så de sitter godt...


Tove, Petra og Tine
Disse har også erter i rumpa, + ris i føttene.
Viktor.
Han har også erter i rumpa, så han sitter stødig oppe på hylla:-)

Du finner også inspirasjon her inne på "Tidas World"

===================================================================
mandag 31. januar 2011

Brukt gammelt vindu og `Søppel` skapet mitt..


Vindu speil nr 1.

Da en vann skulle restaurere huset på hans hjem gård, ble selvfølgelig vinduene skiftet. Og jeg var rask til  og spørre om jeg fikk noen av disse, siden de  skulle kastes, var dette helt i orden. (...Tror han bare var glad til det jeg....;-) Jeg har laget speil av to av rutene, (bilde av vindu speilet nr 2, kommer senere..) Jeg måtte først fjerne de gamle sunde glassrutene, som var litt jobb med, pga masse kitt, hard gammel kitt... da lutet jeg av malingen først, noe som var en del jobb med det, da det var en del lag med maling, og ditto farger....
Da jeg endelig var ferdig med lutinga, skar jeg speil som passet inn i rutene, da måtte jeg lage 8 stk uavhengig av hverandre, da ingen av rutene er like store. Det er bla det som er så sjarmerende med gamle ting, ingen vater og eksakte mål..;-)

==================================================================
SØPPEL SKAPET...

Egentlig er dette et utrolig fælt navn på dette skapet. Men du skjønner sikkert dette bedre når du vet historien bak navnet. Vi hadde (....etter gubbens store sorg...) ryddet i garasjen, og hadde med en brei full Caravell og henger på søppel dynga. Til min store glede (..og ikke gubben...) har de en butikk der, som de selger ting og tang som er for god til og kaste. Og der stod det, midt på gulvet, og nesten ropte ut til meg; --ta meg med hjem!!!  Og jeg var ikke tong og be, betalte 200,- og løp ut til gubben for og få hjelp til og bære det ut i bilen. Han ristet bare på hode, og lo da vi kjørte hjem, og sa;  -jaja, bra du ikke tar med deg like mye hjem, som vi kjørte dit da..;-)  Så derfor kaller  barna dette skapet for `Søppel skapet`Lampa er også ett funn på dynga,  ett strøk med matt svart lakk, og nye skjermer. Ble den gulla god;-)

=====================================================================

Skryte bilder.

Siden jeg er veldig glad i gamle ting,gjenstander og møbler,  er det få av slikt  ting jeg kaster, alt blir forsøkt reparert, til beste evne..  Og jeg har sett til min store interesse hos  endel andre bloggere, at de er glade samlere av forskjellige ting og tang. Og min samle..kan ikke kalle det mani, ( ...men gubben mener det da...)...interesse er gamle ting. Så jeg har tenkt at jeg etterhvert legger inn bilder av div ting og tang jeg er lykkelig eier av;)
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
NY LAMPESKJERM..
Så altså; ting som da desverre går sund, eller er sund når jeg anskaffer meg dem Blir etter beste evne forsøkt reparert.  Slik skjedde med den gamle lampa etter bestemor og bestefar. Den var veeeeldig velbrukt, og skjermen var bokstavelig talt oppmørrnet.
Ta...da...

Jeg brukte vanlig bommulslærret som jeg klipte i den bredden det skulle være, og dobbelt lengden på det. Da ble det bølger i skjermen. Sydde løpegang oppe og nede. Jeg hadde lys broder  garn på snellen til under tråden, slik at jeg fikk den effekten til pynt. Jeg sydde så fast perler på noen plasser oppå broder garnet.  Nederst langs løpegangen, sydde jeg en blondekant, og vevde inn broder garn øverst i blonden.  Da var det bare og sette fast stoffet i skjermen. Og bant så  tilslutt en sterk tråd øverst rundt skjermen.
Så enkelt kan det gjøres;)
==========================================================

søndag 30. januar 2011

Ny mobilveske 4

Låsen er ifra Panduro, og garnet er Bomullsport.

Ser ut som dette er av en annen farge, men det skyldes kun innehaverens stoooore kunnskap innen fotografi...:-)

Heklet denne under Grand Prix i går. Monterte den i dag, Tror minstejenta blir og ta denne til eie;-)
Litt pynt må til. Slike knapper finner du også hos Panduro.

============================================================

Skryte bilde...

Titten innom Hjemmemekkeriet  like før helgen, og så da det flotte bilde  Christin hadde malt. Legger meg litt etter  Vimsen, og viser  hva min datter på 16 kom hjem med på mandag fra skolen.


Det er ett selvportrett . Og hun har klart det bra.

======================================================================
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...